The Point – Greenwich View Place

The private Greenwich View estate along side Millwall Dock, designed by Richard Seifert & Partners, has evolved from an office development into a data centre campus centre. Of the six original buildings on the estate three are now occupied by data centres. The remaining three buildings have recently been demolished to make way for a purpose-built data centre – meaning that every building on the estate will be (or contain) a data centre.

The point

The building seems to be taking its aesthetic directly from Seifert’s City Reach tower next door, which was built in 1989. However, the planning application, describes the builds as contemporary  and that: “materials have been selected to appropriately reflect the buildings function”

It seems that opaque glazing and faux granite cladding reflects the function of a data centre?

This building compares interesting to the other data centre being built in London right now on the Telehouse campus. While Telehouse North 2 is making attempt at representing the digital, this building is still looks like an 1980s office with opaque glazing.
Screen Shot 2016-08-05 at 12.19.29
Screen Shot 2016-08-12 at 3.55.01 PM
Screen Shot 2016-08-05 at 12.16.34
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s